De zorg en het sociaal domein zijn volop aan het innoveren. Steeds meer organisaties doen samen slimme dingen. Vaak zijn zorgorganisaties en gemeenten de aanjagers van gezamenlijke programma’s en ketensamenwerking. Zo zetten ze in op preventie in plaats van zorg. Maar wat leveren deze trajecten nou eigenlijk op? Met onze maatschappelijke businesscase maken we dat inzichtelijk.

Innoveren vraagt lef en durf, buiten de lijntjes kleuren en ‘gewoon doen’. Het is een proces van zoeken en leren. Zo ontstaan vaak de beste oplossingen. Maar het kan ook anders, beter zelfs. Stel dat je begint met een scherp beeld van het eindresultaat. Dan kun je weloverwogen keuzes maken. En blijvend monitoren en toetsen dat je de juiste dingen doet. Ook krijg je dan makkelijker alle partners mee en kun je de resultaten beter borgen.

Inzicht in kosten, opbrengsten, effecten en besparingen

Met onze maatschappelijke businesscase (mBC) kunnen we je dat scherpe beeld geven. De mBC brengt in kaart wat de kosten, opbrengsten en effecten van een project of een innovatie zijn. En wie er concreet van profiteren. De mBC maakt het businessmodel scherp, de werkzame principes helder en de aanpak zichtbaar. Je krijgt inzicht in de besparingen en wie daar in welke mate van profiteert. En uiteraard zetten we hierbij steeds het perspectief van de cliënt centraal.

Bruikbaar in meerdere fasen van het project

Een mBC versnelt de start van een innovatief project. Dat zien we steeds weer in de praktijk. Want het maken van een mBC creëert energie. De mBC fungeert bovendien als praktische monitor tijdens het hele traject. En het is een waardevol evaluatie-instrument. Na afloop van het project kun je met de mBC gerichte inschattingen van effecten maken. Zodat je de resultaten beter kunt borgen.

Dit doet Dock4

Wij zijn expert in de mBC-methode. We hielpen er al uiteenlopende opdrachtgevers mee, zoals gemeenten, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en het ministerie van VWS. Wij voeren de complete maatschappelijke businesscase voor je uit. Met onze gedegen ervaring en jarenlang opgebouwde data maken we snel een passende analyse. Wil je de mBC liever zelf uitvoeren? Dan begeleiden we je daarbij.

Meer informatie?

Benieuwd naar mBC’s die wij maakten? Klik op de logo’s onderaan de pagina. Wil je weten of de mBC-methodiek ook meerwaarde voor jou heeft? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dock4& Organisatieadvies in Zorg
Middenburcht 136
3452 MT Vleuten
info@dock4advies.nl